• www.ark.rs
Elementi upravljanja bezbednošću hranom


U utorak, 11. maja 2010. godine u Šah sali Doma kulture održan je jednodnevni seminar sa temom “Elementi upravljanja bezbednošću hranom”. Seminar je organizovala Agencija za razvoj opštine Knjaževac u saradnji sa predavačima iz sertifikacione kuće LRQA (Lloyd's Register d.o.o Beograd).


Seminaru je prisustvovalo 22 polaznika  -  predstavnika poljoprivrednih proizvođača, prerađivača i Unije pekara.


LRQA je članica Lloyd's Register grupe. To je nezavisna organizacija za upravljanje rizikom, koja radi kako bi pomogla u poboljšanju kvaliteta, sigurnosti, zaštite životne sredine, održivosti, lanca snabdevanja i poslovnih rezultata svojih klijenata širom sveta.
Predavači na seminaru su bile Snežana Mutavdžić, dipl.ing.preh.teh, LRQA proverivač za sisteme kvaliteta i bezbednosti hrane, Maja Sudimac, dipl.ing, savetodavac za zaštitu bilja i Milica Bošković, sales agent LRQA.

Učesnici seminara bili su u prilici da čuju predavanje o zakonskoj regulativi kao uslovu i smernici za bezbednost hrane , HACCP sistemu – bitnom za fokusiranje kritičnih mesta po bezbednost hrane i kontrolu tih kritičnih tačaka u prehrambenoj industriji, prednostima ISO 22000, koji doprinose usklađivanju sa standardima EU u proizvodnji i prometu hrane  i u isto vreme pružaju alat za implementaciju HACCP-a u ceo lanac snabdevanja hranom.

Drugi deo predavanja odnosio se na Global GAP – primer uvođenja na povrtarskoj kulturi i mogućnosti dobijanja sertifikata kao i nadzoru u njihovoj primeni.

Video zapis sa seminara možete pogledati ovde.


 

Baza investicionih podataka