Home > Obaveštenja > Predstavljen program podrške razvoja konkurentnosti

Predstavljen program podrške razvoja konkurentnosti

U Agenciji za razvoj opštine Knjaževac proizvođačima odevnih predmeta i proizvođačima kotlova, predstavljen je program podrške razvoja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Program ima za cilj  usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima  međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanja ljudskih resursa. Program realizuje Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama. Svrha programa je pružanje podrške uspešnim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama u poboljšanju pozicije na domaćem i stranom tržištu. U skladu sa tim, Nacionalna agencija će podržati projekte mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga kroz bespovratna sredstva i iznosu od 50.000,00 do 500.000,00 dinara  u zavisnosti od grupa aktivnosti kao što su uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja  i obeležavanja proizvoda „CE“, novi dizajn proizvoda i ambalaža i elektronska prezentacija preduzeća, odnosno drugu grupu aktivnosti kao što su poboljšanje postojećih i razvoj novih tehnoloških procesa, razvoj novih proizvoda, kao i testiranje novih proizvoda i izrada  i implementacija specijalizovanog softvera.

Zainteresovani  privredni subjekti mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu  bespovratnih sredstava i to za samo jednu od ponuđenih aktivnosti u okviru grupe aktivnosti. Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju Programa iznose 21.500.000,00 dinara, a javni poziv trajaće do 18. jula 2014. godine.

Više informacija možete pronaći ovde.

Leave a Reply